Monday, August 15, 2011

Begitu Hidup Ini~

Assalamualaikum!~
Hmm, sbnrnya xde niat pn nk update blog, tp alang2 xbole tido tu kan... hahaa...
Aku nk ckp korg, aku mmg lyn lagu, tp jrg sgt dgr lagu yg pmpn nyayi..
Sbb apa? Bajet alim?? hahaa... oh tidak, sbb kalau pmpn yg nyanyi, xbole la aku nk berkaraoke same...hahaa...
TAPI... smlm, aku tertarik plak dgn lirik lagu ni...


lagu "Tak Mungkin Kerna Sayang" nyanyian Alyah ni, bg aku, mmg sgt menarik!

part mane menarik??

bagi aku la, lirik lagu ni rangkap 1st yg mmg btul tjdi kt aku atau mybe korg jugk...
lirik nye..


Setiba di persimpangan,
langkah kita tak lagi sehaluan
Bermula di saat itu
Tidak senada irama dan lagu
Begitu hidup ini tiada yang abadi
Yang patah tumbuh yang hilang berganti~



Sbnrnya, jujur la kn, aku tringt ex aku bila dgr lagu ni... meh r aku story mori sket..
bg aku, mcm lagu kt ats, persimpangan kitorg bmula sjk form4 lg... bila aku dpt twrn smbg blaja kt satu MRSM kt 
Melaka, n dia plak, MRSM kat Perak.. nama MRSM? xpyh la btaw, kang korg siasat plak...hahaa
Time tu kitorg msih kapel.. tp, sjk tu aku dh tau, msti xkn bthn lama punya, dia ni dah la jnis yg laki sng tpikat, biasa la, org lawa...nek jeles aku dibuatnya...haha


Pastu, lpas SPM, masing2 smbung U, macam lagu kat ats jugak, lgkh kami xlgi sehaluan...dia amek medic, aku plak amek ICT... jauh tu beb! n pndek cite, smp cni, hbgan kitorg dh xde da, cuma tgl kenangan :') see? 
tiada yg abadi kan??


hmm...tapi, yg patah tumbuh, yg hilang berganti bak kata Alyah, n skrg aku mmg dh ngn org len, n insyALLAH, aku akn jga dia smp kawen, kalau ada jodoh :) tp tula, cm lagu kt ats la, kdg2, kngn lama tu asyik dtg je mggu ruangan otak aku yg dh ckup berat ngn subjek2 kat U ni...adoyay... korg pn tau kn, bkn sng nk lupakn sum1 :)
tp xpe, aku xsdey lg, aku ada skongn dia, my NH! <3 hehee... cuma kdg2 tringt yg lama tu, biasala, aku manusia biasa...


hmm, yg kt ats td tu, kisah cinta babun aku la kan... hahaha...
tp, lagu ni bukan je utk kisah cinta...
cuba tgk dari segi persahabatan :D


korg mesti penah kn, ada kwn yg kalau ikut hati, mmg nk kwn smpai bile2 time skola dlu??
TAPI

yeke??
smpai bile2 ke??
hmm :)
skali lg, dlm hidup ni, xde yg abadi...


masing2 lpas skola menengah, bwk haluan masing2...
ye, mmg btul, maybe still contact kat fb ke twitter ke friendster ke(ada lg ke yg guna?), tp
same ke mcm dlu??
kamceng cam dlu ke?
berbeza kan :)
camtulah realiti hidup...
kwn yg lama, makin lama makin jauh pergi,
di samping tu, dtg plak org len jd pganti :D


so, kita ni sbg manusia, mmg kna terima la, dugaan perpisahan yg DIA bg kat kita...
kita hamba, DIA tahu apa yg terbaik untuk kita kn..
kalau kita nk jmpa blek kwn2 kita dri kcik smpai la ke ajal kita nanti,
apa lg, rebutlah SYURGA!
insyALLAH, kalau suma kita n kwn2 ditakdirkn ke syurga, akan btemu balik,
n kat sana, berkawanlah selama-lamanya!!! ^_^

2 comments: