Wednesday, May 25, 2011

Kucing owh kucing...sabor je lah...

Assalamualaikum...

Haha..post kali ni xde la nk sentuh soal agama ke apa, cuma aku nk cite satu peristiwa lawak+seram yg berlaku kat aku... hahaha

Mesti korang terpk kan, apa la yang seram ngn kucing? hahaha... ok, cite dia camni...hahaha

Tragedi oktober ni berlaku di bulan mei, 24/5/2011, pkul 1 pagi... hahaha...

Nak dijadikan cite, aku ni bru la lepas tgk cite Dilarang Masuk (sgt xbest cite ni, tp still la cite antu), pastu aku pon bukak le fb chatting2 ngn member...Tgh2 aku chatting tu, tetibe je terdengar bunyi,

WUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU~~ 

PERGH! CUAK BEB! Elok pulak time tu, aku duk sorang2 kat bawah, mak ngn ayah da naek bilik, jam pulak kul 1 pagi... Aku terus tgk belakang aku, tapi xde pape plak, pastu sbb terlampau gabra, ntah camne la aku leh g jerit, WEI, APAHAL NI?? (sbb time tu tb2 aku terpk, nape ada bnda nk kcau aku, aku xkcau sape2 pun, tp KALAULA ada yg jwb balek time tu, mau pgsan aku). Pastu elok je aku tnya cmtu, lagi sekali!


WUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU~

Pergh!!!!! Sori r beb, aku bukan Imam Muda nak stay situ lagi, apa lg, aku trus lari masuk bilik parents aku la... Tgk2 mak ngn ayah aku pun terjaga dah time tu sbb dgr jugak bunyi tu... Aku dah berpeluh2 dah, pastu aku n mak aku g keluar bilik balek, n dgr lama skit, then time tu la baru terdegar, bunyi kucing bergaduh dalam rumah sebelah! Rupa-rupanya yg aku dgr td tu bunyi kucing tu mengeram (korang mesti pernah dgr jugak kan, bila kucing bergaduh, dia mengeram yg bunyi cam suara budak tu??), bunyi tu la yg aku dgr...

Tapi ye r kan, mana xcuak, da r mcm bunyi budak menangis, kul 1 pagi, aku pulak duk sorang2 baru lpas tgk cite antu, mmg nk terkucil r kena cam2... Pastu aku pun rilex je la, trun balik nak sambung on9, tibe2 mak aku cakap, 

"Ko tu jgn la berjaga lewat sgt, wlaupun btul tu kucing ke apa, ko jgn lupa plak, rumah sebelah ni da 6 thun lebih xde org duduk"...

Hahahaha...mak aku ckp je camtu, dengan pantas dan efisien nya, aku terus off laptop, n trus naik bilik...haha.. ye r weyh, rumah sebelah ni rumah member aku, lpas mak dia mngl dlm rumah tu sbb sakit buah pinggang, terus diorg tgal camtu je sejak tahun 2004... Orang kata rumah tgl bbrapa hari pun ada bnda msuk, ni pulak 6 thun lbih kan... so mmg aku xde bran la mlm tu nk stay up, trus msuk tido je... hahaha... 

Ni pun aku tulis post ni kul 12 lebih ni, cuak gak kot...hahaha... tapi itulah, bila pk2 balik, kelakar pun ada jugak benda ni... hahaha... kesimpulannya kita ni kena percaya ada makhluk ALLAH yang lain selain kita kat muka bumi ni, tapi kita jgn takut sgt ngn mereka, n jgn terlebih berani, insyALLAH diorg pun xggu kita... 

Itu je la utk post kali ni, lau yg bce malam2 tu, jangan pdg belakang k! hahaha...sekian~

8 comments:

  1. walawehh!!bunyi wuuuuuuuuuuuuuuu??!!haha,.mantap2;p

    ReplyDelete
  2. tapi bukan kucing tu kat umah sblh ni...hehee

    ReplyDelete
  3. Those kitties are so adorable!!

    ReplyDelete
  4. emmany: tp terkejut ooowh...hehee
    sharmila n khairunnisa: yeah, agreed :D

    ReplyDelete