Monday, May 30, 2011

"GAMBLE"...

Assalamualaikum~ Entri ni xbest, xyah bace pon xpe...

So, kenapa ngn gamble?? Aku nak berjudi ke? Buang tebiat ke? HAHAHA

Bukan2, sebenarnya post kali ni berkenaan ngn sem dpn aku kat UIA...

So, kat UIA, aku ni tgh buat foundation in computer science. Sem dpn ialah sem ke 4 aku, n for me, this is my killer sem!

Sebabnya???

Sebab sem dpn aku kena ambik 5 subjek sekali gus dlm masa 4 bulan... Subjek2 nya ialah  
 PHYSICS 2, UNDERSTANDING ISLAM, BASIC THEMES OF AL-QURAN, PROGRAMMING, HARDWARE AND TROUBLESHOOTING... 

Ye2, korang xpyah cakap, aku tau bagi korang subjek2 ni kacang je... tapi sori r, aku xmcm korang, nk ckp aku bodoh sgt pun xjugak la, tp aku ni pemalas, dan sgt2 malas nk ulangkaji... tp rasanya, terpaksa la kan "merajinkan" diri sem dpn.. n nk wat cmne, korg mesti pk, usaha2, pastu  GAMBLE je la lepas ke x kn? TAPI!!!!

maybe korang bolehla nk gamble, aku xblh! kalau aku fail, konpem straight kena tendang je, sbb aku dah dlm peluang ke dua yg uia bagi (readmitted student slps kena dismiss)... Aku ni sbnrnya sem 1 dulu buat Foundation In Engineering, tp nk buat camne, blaja maen-maen, kena la dismiss akibat pointer xlepas kan, pastu bila re-appeal balik, ALHAMDULILLAH :) , UIA bg aku pluang ke 2 buat sc comp ni laa...

jadi nak xnk, i have to play my strongest cards, and must WIN this gamble (analogy shja, bukn btul2 berjudi) !!! So kepada yg lain2 yang dalam keadaan yang lebih kurang cam aku ni, ape lg,

choose your best cards, place your bets, and LETS GAMBLE FOR OUR FUTURE!!!! XD

Gambar hiasan semata-mata, jgn berjudi ok!

4 comments: