Saturday, November 19, 2011

Tips for MUET ~ (simplified)

Assalamualaikum... Here are some tips for MUET...

Paper 1: Listening (30 min)

This paper is divided into 3 parts...

First, you'll be given 1 minute to read all the questions...
For each part, the invigilator will play a recording...
Then you'll be given 1 minute to answer the questions- objective & subjective...
(*note that your answer must be LESS than 5 words for the subjective part)
After that, the recording will be played again for you to check your answers..

These steps will be repeated for each part for this paper... The key is to LISTEN very carefully...

"Paper" 2: Speaking 

Some useful language : http://muetmyway.blogspot.com/2010/05/speaking-8002.html

Read the format and tips here : http://muetmyway.blogspot.com/2010/05/muet-speaking-8002-tips.html

Paper 3: Reading ( 1 h 30 min )
You'll have about 6 passages to read with 45 questions to answer... Can't help much in this part, try to read more English stuffs.

*note that the question paper can be taken out from the exam hall, so try to find a friend who has already taken MUET one session before you and ask for their question paper before they throw it away...haha..

Paper 4: Writing ( 1 h 30 min ) 


Task 1: Requires you to write based on stimuli given WITHIN 150 to 200 words...

example : http://ain79.edublogs.org/files/2011/06/graphic-uvsnvs.JPG

Task 2: Requires you to write on a topic discussed MORE than 350 words...

basic writing structure: http://muetmyway.blogspot.com/2009/08/foolproof-academic-writing-template.html

samples : http://muetmyway.blogspot.com/2011/11/muet-writing-8004-question-2-sample.html



MUET BAND DESCRIPTION

http://goodessays.blogspot.com/2007/02/muet-band-description.html


That's all... Hope these will help you even at the very least... ^_^

Monday, August 15, 2011

Begitu Hidup Ini~

Assalamualaikum!~
Hmm, sbnrnya xde niat pn nk update blog, tp alang2 xbole tido tu kan... hahaa...
Aku nk ckp korg, aku mmg lyn lagu, tp jrg sgt dgr lagu yg pmpn nyayi..
Sbb apa? Bajet alim?? hahaa... oh tidak, sbb kalau pmpn yg nyanyi, xbole la aku nk berkaraoke same...hahaa...
TAPI... smlm, aku tertarik plak dgn lirik lagu ni...


lagu "Tak Mungkin Kerna Sayang" nyanyian Alyah ni, bg aku, mmg sgt menarik!

part mane menarik??

bagi aku la, lirik lagu ni rangkap 1st yg mmg btul tjdi kt aku atau mybe korg jugk...
lirik nye..


Setiba di persimpangan,
langkah kita tak lagi sehaluan
Bermula di saat itu
Tidak senada irama dan lagu
Begitu hidup ini tiada yang abadi
Yang patah tumbuh yang hilang berganti~



Sbnrnya, jujur la kn, aku tringt ex aku bila dgr lagu ni... meh r aku story mori sket..
bg aku, mcm lagu kt ats, persimpangan kitorg bmula sjk form4 lg... bila aku dpt twrn smbg blaja kt satu MRSM kt 
Melaka, n dia plak, MRSM kat Perak.. nama MRSM? xpyh la btaw, kang korg siasat plak...hahaa
Time tu kitorg msih kapel.. tp, sjk tu aku dh tau, msti xkn bthn lama punya, dia ni dah la jnis yg laki sng tpikat, biasa la, org lawa...nek jeles aku dibuatnya...haha


Pastu, lpas SPM, masing2 smbung U, macam lagu kat ats jugak, lgkh kami xlgi sehaluan...dia amek medic, aku plak amek ICT... jauh tu beb! n pndek cite, smp cni, hbgan kitorg dh xde da, cuma tgl kenangan :') see? 
tiada yg abadi kan??


hmm...tapi, yg patah tumbuh, yg hilang berganti bak kata Alyah, n skrg aku mmg dh ngn org len, n insyALLAH, aku akn jga dia smp kawen, kalau ada jodoh :) tp tula, cm lagu kt ats la, kdg2, kngn lama tu asyik dtg je mggu ruangan otak aku yg dh ckup berat ngn subjek2 kat U ni...adoyay... korg pn tau kn, bkn sng nk lupakn sum1 :)
tp xpe, aku xsdey lg, aku ada skongn dia, my NH! <3 hehee... cuma kdg2 tringt yg lama tu, biasala, aku manusia biasa...


hmm, yg kt ats td tu, kisah cinta babun aku la kan... hahaha...
tp, lagu ni bukan je utk kisah cinta...
cuba tgk dari segi persahabatan :D


korg mesti penah kn, ada kwn yg kalau ikut hati, mmg nk kwn smpai bile2 time skola dlu??
TAPI

yeke??
smpai bile2 ke??
hmm :)
skali lg, dlm hidup ni, xde yg abadi...


masing2 lpas skola menengah, bwk haluan masing2...
ye, mmg btul, maybe still contact kat fb ke twitter ke friendster ke(ada lg ke yg guna?), tp
same ke mcm dlu??
kamceng cam dlu ke?
berbeza kan :)
camtulah realiti hidup...
kwn yg lama, makin lama makin jauh pergi,
di samping tu, dtg plak org len jd pganti :D


so, kita ni sbg manusia, mmg kna terima la, dugaan perpisahan yg DIA bg kat kita...
kita hamba, DIA tahu apa yg terbaik untuk kita kn..
kalau kita nk jmpa blek kwn2 kita dri kcik smpai la ke ajal kita nanti,
apa lg, rebutlah SYURGA!
insyALLAH, kalau suma kita n kwn2 ditakdirkn ke syurga, akan btemu balik,
n kat sana, berkawanlah selama-lamanya!!! ^_^

Monday, May 30, 2011

"GAMBLE"...

Assalamualaikum~ Entri ni xbest, xyah bace pon xpe...

So, kenapa ngn gamble?? Aku nak berjudi ke? Buang tebiat ke? HAHAHA

Bukan2, sebenarnya post kali ni berkenaan ngn sem dpn aku kat UIA...

So, kat UIA, aku ni tgh buat foundation in computer science. Sem dpn ialah sem ke 4 aku, n for me, this is my killer sem!

Sebabnya???

Sebab sem dpn aku kena ambik 5 subjek sekali gus dlm masa 4 bulan... Subjek2 nya ialah  
 PHYSICS 2, UNDERSTANDING ISLAM, BASIC THEMES OF AL-QURAN, PROGRAMMING, HARDWARE AND TROUBLESHOOTING... 

Ye2, korang xpyah cakap, aku tau bagi korang subjek2 ni kacang je... tapi sori r, aku xmcm korang, nk ckp aku bodoh sgt pun xjugak la, tp aku ni pemalas, dan sgt2 malas nk ulangkaji... tp rasanya, terpaksa la kan "merajinkan" diri sem dpn.. n nk wat cmne, korg mesti pk, usaha2, pastu  GAMBLE je la lepas ke x kn? TAPI!!!!

maybe korang bolehla nk gamble, aku xblh! kalau aku fail, konpem straight kena tendang je, sbb aku dah dlm peluang ke dua yg uia bagi (readmitted student slps kena dismiss)... Aku ni sbnrnya sem 1 dulu buat Foundation In Engineering, tp nk buat camne, blaja maen-maen, kena la dismiss akibat pointer xlepas kan, pastu bila re-appeal balik, ALHAMDULILLAH :) , UIA bg aku pluang ke 2 buat sc comp ni laa...

jadi nak xnk, i have to play my strongest cards, and must WIN this gamble (analogy shja, bukn btul2 berjudi) !!! So kepada yg lain2 yang dalam keadaan yang lebih kurang cam aku ni, ape lg,

choose your best cards, place your bets, and LETS GAMBLE FOR OUR FUTURE!!!! XD

Gambar hiasan semata-mata, jgn berjudi ok!

Wednesday, May 25, 2011

Kucing owh kucing...sabor je lah...

Assalamualaikum...

Haha..post kali ni xde la nk sentuh soal agama ke apa, cuma aku nk cite satu peristiwa lawak+seram yg berlaku kat aku... hahaha

Mesti korang terpk kan, apa la yang seram ngn kucing? hahaha... ok, cite dia camni...hahaha

Tragedi oktober ni berlaku di bulan mei, 24/5/2011, pkul 1 pagi... hahaha...

Nak dijadikan cite, aku ni bru la lepas tgk cite Dilarang Masuk (sgt xbest cite ni, tp still la cite antu), pastu aku pon bukak le fb chatting2 ngn member...Tgh2 aku chatting tu, tetibe je terdengar bunyi,

WUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU~~ 

PERGH! CUAK BEB! Elok pulak time tu, aku duk sorang2 kat bawah, mak ngn ayah da naek bilik, jam pulak kul 1 pagi... Aku terus tgk belakang aku, tapi xde pape plak, pastu sbb terlampau gabra, ntah camne la aku leh g jerit, WEI, APAHAL NI?? (sbb time tu tb2 aku terpk, nape ada bnda nk kcau aku, aku xkcau sape2 pun, tp KALAULA ada yg jwb balek time tu, mau pgsan aku). Pastu elok je aku tnya cmtu, lagi sekali!


WUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU~

Pergh!!!!! Sori r beb, aku bukan Imam Muda nak stay situ lagi, apa lg, aku trus lari masuk bilik parents aku la... Tgk2 mak ngn ayah aku pun terjaga dah time tu sbb dgr jugak bunyi tu... Aku dah berpeluh2 dah, pastu aku n mak aku g keluar bilik balek, n dgr lama skit, then time tu la baru terdegar, bunyi kucing bergaduh dalam rumah sebelah! Rupa-rupanya yg aku dgr td tu bunyi kucing tu mengeram (korang mesti pernah dgr jugak kan, bila kucing bergaduh, dia mengeram yg bunyi cam suara budak tu??), bunyi tu la yg aku dgr...

Tapi ye r kan, mana xcuak, da r mcm bunyi budak menangis, kul 1 pagi, aku pulak duk sorang2 baru lpas tgk cite antu, mmg nk terkucil r kena cam2... Pastu aku pun rilex je la, trun balik nak sambung on9, tibe2 mak aku cakap, 

"Ko tu jgn la berjaga lewat sgt, wlaupun btul tu kucing ke apa, ko jgn lupa plak, rumah sebelah ni da 6 thun lebih xde org duduk"...

Hahahaha...mak aku ckp je camtu, dengan pantas dan efisien nya, aku terus off laptop, n trus naik bilik...haha.. ye r weyh, rumah sebelah ni rumah member aku, lpas mak dia mngl dlm rumah tu sbb sakit buah pinggang, terus diorg tgal camtu je sejak tahun 2004... Orang kata rumah tgl bbrapa hari pun ada bnda msuk, ni pulak 6 thun lbih kan... so mmg aku xde bran la mlm tu nk stay up, trus msuk tido je... hahaha... 

Ni pun aku tulis post ni kul 12 lebih ni, cuak gak kot...hahaha... tapi itulah, bila pk2 balik, kelakar pun ada jugak benda ni... hahaha... kesimpulannya kita ni kena percaya ada makhluk ALLAH yang lain selain kita kat muka bumi ni, tapi kita jgn takut sgt ngn mereka, n jgn terlebih berani, insyALLAH diorg pun xggu kita... 

Itu je la utk post kali ni, lau yg bce malam2 tu, jangan pdg belakang k! hahaha...sekian~

Sunday, May 22, 2011

Kaya, Sederhana Dan Miskin...

Assalamualaikum kepada sesiapa yg membaca =)
Jadi, dalam dunia ni...kita sedia maklum kan, kalau nk dibahagikan umat manusia mengikut darjat, mesti terbahagi kepada 3, KAYA, SEDERHANA, dan MISKIN...  Golongan SEDERHANA ni xberapa menarik perhatian kita, tapi, kita sering mempersoalkan, kenapa ye, Yang KAYA Bertambah KAYA, Yang MISKIN, Makin MISKIN... Jadi ni aku nk cite skit pendapat aku la kan, sebab benda ni sbnrnya berlaku mudah je... baca kat bawah ni...

Orang KAYA:
  • Duit Banyak...
  • Anak hantar kat sekolah terbaik...
  • Walaupun dpt keputusan rendah, hantar ke kolej swasta yg terbaik...
  • Kalau xlulus sekali pun, harta mak bapak berlambak2, anak2 boleh guna bukak perniagaan
  • Kalau dah ayah ajar cmne nak berniaga dgn betul, perniagaan pun untung, duit bertambah-tambah
  • YANG KAYA BERTAMBAH KAYA
Orang MISKIN:
  • Duit Xde...
  • Anak hantar sekolah biase2 je...
  • Bila xlulus, masuk la ke pusat2 kemahiran, lagi teruk, duduk kat rumah menghabiskan beras
  • Bila dah xde tujuan hidup, mula la, berkenalan la ngn mat rempit, dadah, gangster, etc.
  • Last2 kena tgkap, msuk jail, msuk pusat serenti, akibatnya
  • YANG MISKIN MAKIN MISKIN

TAPI

adakah ni alasan org miskin xnk belajar, org kaya pulak duduk bersenang lenang??  

TIDAK SAMA SEKALI!!!

Kita selalu je kan dengar, anak penoreh getah/nelayan/pemandu teksi(mintak maaf, xde niat nk mghina, just untuk cnth) dapat keputusan cemerlang dalam peperiksaan?? N ada jugak kan kita dengar, anak org kaya, tapi jatuh miskin sebab xpndai urus harta??

Jadi, sebenarnya, benda ni bergantung kepada diri kita sendiri.. Bukankah ALLAH telah berfirman:

إِنَّ ٱللَّهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوۡمٍ حَتَّىٰ يُغَيِّرُواْ مَا بِأَنفُسِہِمۡ‌ۗ وَإِذَآ أَرَادَ ٱللَّهُ بِقَوۡمٍ۬ سُوٓءً۬ا فَلَا مَرَدَّ لَهُ ۥ‌ۚ وَمَا لَهُم مِّن دُونِهِۦ مِن وَالٍ ١١ 

Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum sehingga mereka mengubah keadaan yang ada pada diri mereka sendiri. Surah Ar-Ra'd (ayat 11)


Oleh itu, kita sendiri hendaklah berusaha mengubah nasib kita, dan kemudian setelah berusaha, bertawakallah kepada-Nya..


WALLAHUALAM~





 

Thursday, May 19, 2011

Some Words For The Fallen Ones

DARRELL ROYAL'S LETTER

you should all ask yourself what do you feel when you are defeated.
are you blaming others, feeling depressed, or are you fill with passion, ready to take the challenge again.

all those of you who has played on the field will have tasted defeat,
there's no player who has not lost before,

however the best players, as a tribute to all their efforts, will give everything they've got to stand up again,
the ordinary players will take them a while to get back on their feet,
while the losers will remain flat on the field.

do not be ashamed about being defeated.
to be defeated and to not stand up is what you should be ashamed of.


-University of Texas Longhorn Head coach, Darrell Royal-

Tuesday, May 10, 2011

Islam Boleh Diterjemah Dgn Akal...(Syaitan dan Neraka)

Kisah 4

Di sebuah sekolah agama di sekolah agama, seorang murid pergi berjumpa dengan Ustaznya untuk bertanya sesuatu...

Murid: Ustaz, saya nk bgtau ustaz, saya rasa Allah itu xadil ya ustaz...

Ustaz(tenang): Kenapa kamu rasa begitu wahai muridku, cuba kamu terangkan

Murid: Saya terpk ustaz, bukankah syaitan itu diperbuat dari api? Jadi nanti bila mereka dibuang ke neraka, neraka juga dari api, xsakitla syaitan tu ustaz, bukankah x adil begitu..

TIBA2, ustaz tersebut menampar anak pipi anak muridnya dengan kuat!

Murid: Ustaz, Kenapa tampar saya???!!!

Ustaz: Sakit x saya tampar?

Murid: Tentulah sakit ustaz! :(

Ustaz: Apa yang ada di tgnku ini wahai muridku?

Murid: Kulit la ustaz.

Ustaz: Pipi kamu?

Murid: Kulit jugak.

Ustaz: Jadi jika benar kata kamu tadi bahawa Allah tidak adil, maka sepatutnya kamu x berasa sakit, kerana kedua2 tgn saya dan pipi kamu dari bnda yg sama, kulit. Begitu jugalah halnya dgn syaitan wahai muridku, walaupun mereka diperbuat dari api, mereka tetap akn berasa sakitnya azab api neraka ALLAH s.w.t itu. Allah Maha Adil, dan Maha Mengetahui muridku, Dia mengetahui segala maksud di sebalik kejadian yg diciptanya, oleh itu kita perlulah mempunyai akidah yg kuat dan tidak menuduh secara melulu bahawa Allah itu tidak adil..

Murid: Betul kata ustaz tu, skrg saya faham, maafkan keceluparan mulut saya sebentar tadi ya ustaz
:)

Islam Boleh Diterjemah Dgn Akal...(Allah)

Kisah 3

Di sebuah kg di persisiran pantai di utara tanah air, seorang mualaf(Abdullah) duduk termenung memandag ke laut yang luas terbentang. Hatinya runsing, mukanya gelisah. Seorang ustaz muda yg se dari tadi memandang mualaf tersebut, dpt merasa kn bahawa dia mgkin mempunya masalah, lalu dia menghampiri mualaf berkenaan...

Ustaz: Assalammualaikum saudara

Abdullah: Waalaikumussalam ustaz :)

Ustaz: Saudara buat apa ni? Termenung je dari tadi..

Abdullah: Entahlah ustaz, saya rasa bersalah kalau nk cerite, ianya berkaitan agama

Ustaz: Abdullah, cuba kamu beritahu saya, kamu saudara baru kami, menjadi tanggungjawab saya membantu kamu...InsyALLAH....

Abdullah: Baiklah ustaz. Begini ustaz, saya ni yakin yg ALLAH itu wujud, tapi saya perlukan sesuatu yang menambah kepercayaan saya ttg kewujudan ALLAH ini ya ustaz, sbb sy xnmpak mana ALLAH :( . Jgn slh faham ustaz, saya percaya ALLAH, cuma...

Ustaz(memotong percakapan Abdullah): Sejukkan petang2 ni, kuat anginnya.

Abdullah: Er, btul tu ustaz, tp saya soalan saya xhbis lg...

Ustaz: Abdullah. kamu rasa x angin yg bertiup ke muka kita sekarang??

Abdullah: Rasa ustaz, kenapa?

Ustaz: Kamu percaya adanya angin?

Abdullah: Percaya.

Ustaz: Kenapa kamu percaya? Kamu xnampak angin kan??

Abdullah: X ustaz, tp sy dpt rasa angin tu ada ustaz, lgpun sy nmpk pertunjuk adanya angin dkt daun2 pkok kelapa yg ditiup angin itu ustaz.

Ustaz: Abdullah, begitu jugalah dgn perihal ALLAH s.w.t. Kamu lihat laut yang terbentang luas ini, mampukah manusia membinanya? Lihat tubuh badan kamu yang sempurna, adakah kamu yang ciptakan sendiri? Kita sebagai seorang ISLAM ya Abdullah, perlulah percaya dgn sepenuh hati kita bahawa ALLAH itu ada, ALLAH sentiasa melihat dan mengetahui apa yg kita lakukan, dgn itu, kita dpt merasakan diri kita lebih dekat dgn ALLAH s.w.t. Bukti yg dpt dilihat pula Abdullah, kamu dalamilah Al-Quran, mukjizat teragung Nabi kita, Muhammad S.A.W. Di dalamnya banyak bukti2 yg dpt meyakinkan hati kita bahawa ALLAH itu wujud, dan ISLAM adalah agama yg benar Abdullah. Jika kamu mahu, saya blh mengajar kamu ttg ilmu Al-Quran saudara Abdullah.

Abdullah(berlinangan air mata): Ustaz, terima kasih byk2 ustaz, dgn penerangan ustaz tadi, lega hati saya ustaz, baru bertambah kepercayaan saya yg ALLAH itu wujud. Ye, saya sudi belajar Al-Quran dgn ustaz. Terima kasih ustaz kerana membantu mualaf seperti saya ini.

Ustaz: Sama2 Abdullah, itu sudah menjadi tanggungjawab kami membantu saudara2 baru dalam agama ISLAM wahai Abdullah

:)

Islam Boleh Diterjemah Dgn Akal...( Allah tidak wujud)

Kisah 2


Kejadian berlaku di sebuah sekolah rendah di pedalaman Malaysia, di sana terdapat seorang guru yg tidak percayakan wujudmya Tuhan... Di sekolah itu pula, majoriti pelajarnya beragama Islam... Guru tersebut ingin cuba memesongkan akidah ank muridnya dgn mencabar wujudnya ALLAH s.w.t.

Cikgu: Pelajar2 semua, hari ini saya ingin bertanyakan satu soalan kpd semua

Murid2: Baik Cikgu! Apa soalannya?

Cikgu: Siapa Tuhan kamu semua??

Murid2: ALLAH s.w.t cikgu, tuhan agama ISLAM.

Cikgu: Kamu percaya Allah wujud?

Murid2: Percaya, cikgu!

Cikgu: Apa buktinya?? Mana Tuhan kamu? kenapa cikgu xnampak??

Murid2: (terdiam sejenak)

Cikgu itu pun berasa bangga lalu meneruskan hujahnya untuk memesongkan akidah murid2 tersebut...

Cikgu: Kalau xnampak, bermakna benda itu xwujud, jadi Tuhan kamu, kamu semua xnampak, maka Tuhan kamu itu juga tidak wujud. Setuju x murid2?

Semua murid2 thu bahawa Allah itu wujud, namun mereka hanya berdiam diri kerana tidak tahu apa yg mahu di jawab kpd cikgu mereka. Dalam kalangan murid2 itu, Abu ank imam kampong berkenaan, yg telah diajar ayhnya dgn ilmu agama, dpt menghidu niat jahat cikgunya. Lalu dia pun dgn berani mahu mempertahankan agamanya, menjawab soalan cikgu tersebut.

Abu: Cikgu, saya xstuju!

Cikgu: Kenapa abu, apa mksud kamu?

Abu: Saya nk tnya cikgu, cikgu ada otak?

Cikgu(marah): Kurang ajar kamu ni abu! tentulah cikgu ada otak!

Abu: Mana otak cikgu, saya xnmpak pun?

Cikgu: Ada la dalam kepala cikgu!

Abu: Mana cikgu tau ada? Kami xnampak!

Cikgu: Sebab cikgu belaja ilmu sains, cikgu percaya otak tu ada dlm kpala cikgu

Abu: Maka samalah dengan ALLAH cikgu, kami belajar ilmu agama, dan kami percaya dengan akidah kami, ALLAH itu ada, walaupun kami xnampak ALLAH. Tetapi jika cikgu xdpt trima jawapan saya, bermakna cikgu xde otak, sbb kami xnmpak otak cikgu! Kawan2, cikgu xde otak lah!

Murid2 lain: HAHAHAHAHA (ketawa dgn kuat)

Cikgu tersebut terus berlalu keluar dari kelas tersebut, malu dgn kekalahannya utk menyesatkan ank muridnya mgunakan logik akal kepada seorg budak sekolah rendah, si Abu :)

Islam Boleh Diterjemah Dgn Akal...( Wuduk)

Kisah2 Berikut Menunjukkan bahawa Islam boleh diterangkan hanya dengan logik akal :) :

KISAH 1: Wuduk
Pada suatu hari, seorg cina(Ah Meng) telah bertanya kpd seorg hamba Allah(Ahmad) tentang wuduk.. Ikuti Perbualan Mereka...

Ah Meng: Ahmad aa, wa mau tnya sama lu, itu lu org Islam, kalau lu kentut, lu agkt itu air semayang kan?

Ahmad: ye btul tu, kenapa?

Ah Meng: Wa pelik sama lu olang, apa pasat lu kentut ikut punggung, lu mula amek air smayang ikut muka? Lu punya agama ada btol ka?

Ahmad yg tidak berapa tinggi Ilmu agamanya terdiam sejenak, lalu berfikir bgaimana hendak mnjwb soalan tersebut,tambah2 lg jika diterang dgn ilmu agama, blum tentu Ah Meng dpt memahaminya, lalu tiba2 dgn hidayah dari Allah s.w.t, dia ter pk kan jwpan berikut...

Ahmad: Ah Meng , wa mau tanya sama lu, kalau lu kentut dpn org ramai, lu tutup mana dulu mau cover malu??

Ah Meng: Aiyaa, msti mau tutup muka looo, malu punya pasat.

Ahmad: Jadi begitulah juga dgn kami, keadaanya hampir sama dgn situasi yg wa bg sama lu td ah meng, itu pasat kami Islam kalau kentut, kami angkat itu air semayang, mula dgn muka, bukan dgn punggung... Boleh diterima logik akal kamu Ah Meng?

Ah Meng: Haiyaa, manyak betul laaa.... Lu manyak baguih Ahmad

Ahmad: Alhamdulillah, dpt juga aku prthnkn Islam wlaupun hnya penerangan mgunakan logik shj(dalam hati) :)